Výhody dreveného domu

Slovenské rodiny preferujú murované rodinné domy z tehál či kvádrov, často si ani neuvedomujú, že tieto materiály patria k tým drahším a náročnejším na výstavbu. Pričom drevo, ako stavebný materiál je kvalitný, ekologický, zdravý a lacný materiál na stavbu rodinného domu. Obava, že drevo nebude spĺňať všetky bezpečné kritéria je omyl. Tieto nerozumné ľudské predsudky znamenajú drahé bývanie v chladnom a vlhkom murovanom dome.

U Slovákoch je drevo chápané ako synonymom chudobného vidieka s drevenými chalúpkami. Vlastniť poriadny dom z kameňa bolo základným meradlom toho, aké má kto postavenie v spoločnosti. Tohto veľkého lokálneho omylu je načase sa zbaviť.

Drevený dom, to neznamená len drevenica z guľatiny, sú to predovšetkým moderné montované drevodomy zo segmentov z masívneho dreva. Na povrchu drevodomu môže byť omietka, alebo exterierový a interriérový obklad, preto veľa krát ani nevieme, že stojíme pred drevodomom.

Stačí ak sa pozriete na susedné Rakúsko, kde je ročne postavených 50% montovaných drevodomov z celkovej výstavby. Ani námietka, že montované drevodomy nie sú vhodné do chladných zím nie je pravdivá. Drevo poskytuje 3,5 krát lepšiu tepelnú ochranu ako murovaná stavba a 8 krát lepšiu ako betónová stavba. Znamená to že drevená stena hrúbky 10 cm nahradí 38 cm murovanú stenu. Stačí sa pozrieť na Fínsko a Švédsko, alebo Nórsko v ktorom sa stavia až 95% drevostavieb. V týchto krajinách sú klimatické podmienky oveľa drsnejšia ako na Slovensku.

Výhody dreveného domu
Najväčším výhodám takého to dreveného domu patrí rýchlosť postavenia domu a suchý proces výstavby. Dom je zmontovaný zo segmentov, ktoré sa s maximálnou presnosťou vopred vyrobia. Na pripravenú betónovú základovú dosku (zrealizuje sa za 2 dni a dozrieva 28 dní) sa približne za 15hodín postaví dom s úžitkovou plochou 200m2.

Stavba sa uzavrie do mesiaca od zahájenia montáže domu. Táto rýchlosť má veľký význam pri financovaní stavby pomocou úveru. Zákazník môže takýto dom okamžite po ukončení výstavby obývať. Na stavbu sa používa ľahká technika proces nie je mokrý, takže sa nemusíte obávať špinavého staveniska.

Veľkou výhodou je zdravotná nezávadnosť takého to typu bývania. Drevodom má príjemnú klímu a vôňu. Je to predovšetkým vhodné bývanie pre alergikov a malé deti.

Výraznou prednosťou montovaných drevených stavieb sú výborné tepelno izolačné vlastnosti, čo znamená nízke náklady na vykurovanie. Drevo dokáže preberať a udržiavať teplo z okolitého prostredia, čo znamená, že keď sa dreva dotknete, necítite chlad ako na murovanej stene. Drevo viaže vlhkosť, v prípade, že sa v miestnosti vzduch vysuší, uvoľní ju späť do miestnosti.

Životnosť takýchto domov je od stopäťdesiat do dvesto rokov. Záruku na nosnú konštrukciu firmy poskytujú od tridsať do päťdesiat rokov. Drevo je ekologický materiál, ľahko sa rozoberie a zrecykluje, čím nezaťažujeme životné prostredie.

Z hľadiska protipožiarna odolnosti je drevodomu bezpečný rovnako ako iné typy stavieb. Ak sú použité drevené systémy s dutinami, ako protipožiarna ochrana postačí v interéri sádrokatonový obklad. Pri montovaných stenách z masívnych segemntov ani obklad nie je potrebný.

Cena drevených montovaných segmentov na hrubú stavbu domu s úžitkovou plochou 200m2 je priblžne 45.000 Eur a cena montáže 5.500 Eur.

Drevené segmenty sú upravené ekologickými látkami, ktorá chránia drevo proti plesniam, škodcom a UV žiareniu.

Viac informácií
www.modernerodinnedomy.sk

1 komentár:

Anonymous povedal(a)...

Ahojte všetci, klamalo ma toľko spoločností, ktoré tvrdili, že sú skutočnými poskytovateľmi pôžičiek, ale všetko moje úsilie bolo márne, prišiel som o viac ako 35 000 eur pre falošných poskytovateľov pôžičiek, o ktorých tvrdia, že sú tým, čím nie sú. Kým ma môj priateľ nepredstavil správnemu veriteľovi, ktorého som kontaktoval, a úspešne som od neho získal pôžičku len za 10 hodín, odporučil by som každému, kto hľadá pôžičku, bez obáv, aby ich kontaktoval e-mailom: lapofunding960@gmail.com