Ako postaviť rodinný dom

Vyhliadnuť si pozemok a postaviť sa pred s otázku „Čo na pozemku postaviť?“ nie je jednoduchá vec. Je to dôležité rozhodnutie. Ide o vysokú finančnú investíciu, ktorú budete dlho splácať. V dome bude bývať vaša rodina veľa rokov a možno aj celý život, budú v ňom vyrastať vaše deti.


Pretože je to dôležité rozhodnutie, nevyberajte si univerzálny katalógový dom. Je to zdanlivo lacné rozhodnutie ale prinesie vám množstvo problémom. Cieľom katalógového domu je naplniť základné potreby na virtuálnom mieste. Čo znamená, že orientácia domu a jeho proporcie sú odlišné od možnosti, ktoré ponúka váš pozemok. Keď takýto dom len tak postavíte, budete mať pravdepodobne v dome tieň a chlad, či výhľad do susedovej izby, alebo na múr. Navyše takýto dom vôbec nepodporuje najnovšie nízkonákladové materiály a technológie na založenie, výstavbu, zateplenie a zastrešenie domu. Ak by ste sa rozhodli urobiť zásah do takého domu, je to veľmi komplikované a vznikne z toho ZLEPENEC v ktorom sa nebude dať bývať.


Najsmutnejšie na tom je to, že to všetko zistite až po výstavbe, ale potom čo už s tým narobíte.

Každá z rodín ma svoje osobité predstavy DNA rodiny = typ, veľkosť, počet izieb a každý pozemok má špecifické DNA = svetelnú orientáciu, rozmer, tvar, geologické podložie, na hranici zástavba budov, vysoká spodná voda, hrozba záplav .... Všetky tieto parametre musíte spoznať a rešpektovať.


Toto všetko je predmetom architektonického riešenia. Vyberte si dobrého architekta, aby vám naplnil vaše potreby a rešpektoval špecifiká pozemku a prípadné ohrozenia (záplavy, zosuny pôdy). Správnou orientáciou stavby na pozemku získate až 30% tepla na vykurovanie z prirodzeného slnečného svetla. Takto dostanete kvalitné a lacné bývanie pre celú rodinu.


Ak sa rozhodnete pre individuálne riešenie, v ateliéri vám navrhneme za 0 Eur 3D model vízie rodinného domu, dostavby, chaty presne podľa DNA pozemku a vašich potrieb, tak aby ste mali možnosť vidieť, čo je možné na pozemku postaviť, aké má pozemok výhody a problémy a ako ich spolu s vašimi potrebami zakomponovať do domu.


Ukážky KIWI domov >>



W8D´ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR

T. 0915 170 594 ´ E. atelier@w8d.sk ´ W. www.w8d.sk

Žiadne komentáre: